1000₺ Üzeri Tüm Alışverişlerde  ÜCRETSİZ KARGO! - Çengelköy Baharatçısı Kavacık Şube
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

İngiliz Tuzu: Epsom Tuzu Faydaları - Birçok Problemin En Doğal Çözümü

07-07-2022 10:58
İngiliz Tuzu: Epsom Tuzu Faydaları - Birçok Problemin En Doğal Çözümü

Güzel Bir Hayat İçin Doğal İngiliz Tuzu (Epsom Tuzu) Tüketin

İngiliz tuzu, magnezyum sülfat gibi farklı isimlerle bilinen ve çeşitli alanlarda kullanılan faydalı bir üründür. Epsom tuzu olarak da bilinir. Magnezyum, kükürt ve oksijenden oluşan bir bileşiktir. Tuza benzediği için bu ismi almıştır. Katkı maddesi ve ilaç kullanılmadan üretilmektedir. Sofra tuzundan farklıdır. Tadı acı ve tatsızdır. Suda çözünür ve şeffaf bir görünüm alır. Su ile buluştuğunda magnezyum ve sülfat açığa çıkarır. Bunlar vücut için gerekli minerallerdir ve cilt tarafından emilirler. Tıp alanlarında sıklıkla kullanılmaktadır. İngiliz tuzu, banyo tuzlarında, güzellik ürünlerinde ve bahçecilikte de kullanılır. Ayrıca, bahçıvanlar bitkileri iyileştirmek için kullanırlar. Sporcular boğaz kaslarını gevşetmek için kullanırlar.
Magnezyum sülfatın sağlık için birçok faydası vardır:
Gut ve artrit ağrısının tedavisine yardımcı olur;
Kas kramplarını hafifletir;
Sindirimi iyileştirir;
Uykuyu teşvik eder;
Anti-inflamatuar özelliklere sahiptir;


Epsom Tuzu Nedir?
ingiliz tuzu

Magnezyum sülfat, yerkabuğunda doğal olarak bulunan kimyasal bir bileşiktir. Epsom tuzu ve kristal tuzları da dahil olmak üzere birçok üründe yaygın olarak bulunan bir bileşendir. Mineral yüzyıllardır çeşitli ürünlerde bir bileşen olarak kullanılmıştır.
Magnezyum sülfat, yaygın olarak Epsom tuzu veya magnezyum sülfat olarak bilinir. Mineral bileşik ayrıca epsomit veya glauberit olarak da bilinir. Katkı maddesi veya ilaç kullanılmadan üretilir ve genellikle toz halinde gelir. Magnezyum sülfat suda çözünür ve magnezyum ve sülfat iyonlarını serbest bırakır.
Tıbbi alanlarda, güzellik ürünlerinde, bahçecilikte, bahçecilikte ve atletizmde kullanılır. Sporcular boğaz kaslarını gevşetmek için, bahçıvanlar ise bitkilerin sağlığını iyileştirmek ve gübreler nedeniyle çevre üzerindeki stresi azaltmak için kullanırlar.
Mineral yaygın olarak su veya hindistancevizi yağı veya zeytinyağı gibi yağlarla karıştırılmış ezilmiş magnezyum sülfat kristallerinden yapılan banyo tuzlarında kullanılır. Tuz, gözeneklerdeki kirleri dışarı atarak cildi temizlemeye yardımcı olurken aynı zamanda egzersizden sonra veya özellikle gün boyu yorucu işlerde çalışanlar için kasları gevşetir.


Epsom Tuzu (İngiliz Tuzu) Faydaları Neler?
epsom tuzu

Epsom tuzunun bileşimi sofra tuzuna benzer. Magnezyum ve sülfat içerir. Magnezyum vücut için gerekli bir mineraldir ve cilt tarafından emilir. Sülfat da vücut için esansiyel bir elementtir ve kemikleri yumuşatarak kalsiyumun emilmesine yardımcı olur.

Magnezyumun, sporcular yarışırken veya egzersiz yaparken boğaz kaslarını gevşetmek gibi birçok başka kullanımı da vardır. Sporcular ayrıca stresi azaltmak ve performanslarını artırmak için kullanırlar. Masaj seansları sırasında rahatlamak için kullanılabilir. Ancak tek seferde çok fazla tüketildiğinde dehidrasyona neden olabileceğinden dikkatli olunmalıdır.
  • Sülfatın bitki büyümesini iyileştirmek ve bitkilerin besinleri normal sudan daha iyi emmesine yardımcı olmak gibi çeşitli faydaları vardır.
  • Ayrıca bitkilerin normalden daha hızlı büyümesine yardımcı olur çünkü onlara fotosentezden daha fazla enerji verir.
  • Bitki yetiştiriciliğinde kullanılan epsom tuzu içerdiği mineraller sayesinde meyve ve sebzelerin daha sağlıklı büyümesini sağlar.
  • Temizlik için kullanıldığında kalıcı su lekeleri gibi birçok lekenin kolayca çıkarılmasına yardımcı olur.
  • Pürüzsüz, yumuşak ve sağlıklı bir cilde sahip olmak çok etkilidir.
  • Günlük olarak düzenli kullanıldığında ayak kokusunu yok eder.
  • Ölü deri katmanlarının kolay temizlenmesine yardımcı olur.
  • Magnezyum kaynağı olan İngiliz tuzu, saç sağlığını önemli ölçüde destekler.
  • Sinirleri ve stresi gideren epsom tuzu, zihinsel yorgunluğu azaltır.
  • Serotonin hormonunun sağlanmasına yardımcı olarak stres, üzüntü ve depresyon gibi olumsuz durumlarla baş etmeye yardımcı olur.
  • Bağırsakları harekete geçirerek kabızlık sorununu çözer.
  • Kan dolaşımını hızlandırarak damar tıkanıklığı gibi sorunları engeller.

İpek Naturel'de İngiliz Tuzu (Epsom Tuzu) uygun fiyata aşağıdaki linkten satın alabilirsiniz.

ingiliz tuzu fiyatları

Sağlıklı günler dileriz...

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.