1000₺ Üzeri Tüm Alışverişlerde  ÜCRETSİZ KARGO! - Çengelköy Baharatçısı Kavacık Şube
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Kuş Üzümü Nasıl Yapılır?

09-06-2022 08:59
Kuş Üzümü Nasıl Yapılır?

Kuş Üzümü Nedir?

Kuş üzümü, taze kuş üzümü kullanılarak üretilen ve üretim sonucu elde edilen kurutulmuş üründür. Kurutma sırasında üründeki su buharlaşır ve ürünün özü kalır. Bu nedenle kuru üzümün besin değerleri, özellikle karbonhidratlar, vitaminler, protein ve yağlar önemli ölçüde artmıştır. Aşağıda, konserve kuş üzümü satışımızdaki farklı çeşitleri bulabilirsiniz.

Kuş Üzümü Nerelerde Kullanılır?

Kuş üzümü, keklere ve hamur işlerine hacim kazandıran çok yoğun bir lezzet ve aromaya sahip olduğu için fırıncılar arasında çok popülerdir. Koyu renginden dolayı reçellerde ve diğer tatlı yemeklerde de kullanılır.

Kuş Üzümü Özellikleri Nelerdir.

Kuş üzümü, frenk üzümü veya bektaşi üzümü olarak da bilinir. Siyah frenk üzümünden daha hafif bir tada sahiptir, ancak turta veya kek gibi hamur işlerini zenginleştiren benzer bir aromaya sahiptir. Bu çeşit aynı zamanda, siyah kuş üzümünden çok daha hafif olan aromasıyla renginin tezat oluşturduğu konserveler veya reçeller yapmak için de kullanılır.


Kuru kuş üzümü denilince, salatalarda, et yemeklerinde, tatlılarda ve meyve ilavesi gerektiren diğer yemeklerde oldukça faydalıdır.
Kuru kuş üzümü taze meyve ile aynı besin değerine sahiptir ancak tadı taze meyveden farklıdır.
Kuru kuş üzümü aynı zamanda kuru üzüm olarak da bilinir ve çeşitli asmalardan elde edilir. Kuru üzüm genellikle siyah çekirdeksiz üzümlerden yapılır ancak piyasada beyaz çeşitleri de mevcuttur.
Kuru kuş üzümü, aşağıdakiler de dahil olmak üzere birçok sağlık yararına sahiptir:
Kandaki kolesterol seviyelerini düşürerek ve arterlerde kan pıhtılarının oluşmasını önleyerek kalp hastalıklarını önlemeye yardımcı olurlar. Ayrıca vücuttaki sodyum seviyelerini düzenleyerek sağlıklı kan basıncı seviyelerinin korunmasına yardımcı olurlar. Vücuttaki iltihabı azaltmaya yardımcı olan antioksidanlar içerirler. Kuru kuş üzümünde bulunan antioksidanlar, vücudumuzdaki hücrelere ve DNA zincirlerine zarar veren serbest radikalleri öldürerek kansere karşı koruma sağlar. Kuru kuş üzümü tüketmek obeziteyi önlemeye yardımcı olabilir çünkü diyet lifi bakımından zengindirler, bu da sizi daha uzun süre tok hissettirir ve sindirimi yavaşlattığı için aşırı yemeyi önler.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.